• sarahrobbie@phaedracolt.com
Blog
Híres írók és kiskedvenceik

Híres írók és kiskedvenceik

Miután posztoltam arról, hogy Cenike már három éve a család tagja, érdekelni kezdett, vajon a híres írók, mint George R. R. Martin, Agatha Christie, Rowling, vagy Stephen King, tartottak/tartanak-e kiskedvenceket, és ha igen, milyeneket?

J.K.Rowling

Gyerekkorom (na jó, életem) egyik kedvenc könyvsorozatának, a Harry Potter híres írójának, J.K.Rowlingnak, egy West Highland Terrierje van, Bronte, akiről twitteren előszeretettel posztol.

Stephen King

Stephen King kutyája, Molly, egy corgi, aki a “the Thing of Evil,”(A Gonosz Dolga) alternatív névre hallgat, és állítólag semmit sem élvez jobban, mint félelmet kelteni az emberekben. A kép alapján, nehéz ezt elképzelni róla.

Stephen King és Molly

George R. R. Martin

A Trónok harca írója a teknősök mellett teszi le a voksát, akiket Morlának és Gamerának nevezett el.

George R. R. Martin híres írók és kiskedvenceik

Laurell K. Hamilton

Az Anita Blake sorozat szerzője nagy állatbarát, két macskájuk (Grizzy és Magnus) és két kutyájuk (Goku és Keiko) van és sokat is posztol kedvenc négylábúiról.

George Orwell

Nem hétköznapi páros! Az alábbi fényképen Orwell épp a kecskéjét, Murielt eteti, aki valószínűleg az Állatfarm azonos nevű karakterének ihletője volt.

George Orwell és Muriel híres írók és kiskedvenceik

Charles Dickens

Charles Dickens számtalan állatot tartott, többek között hollókat, amelyeket Gripnek hívtak. Az első Grip megtanult beszédet utánozni. Dickens annyira szerette Gripet, hogy amikor a madár elpusztult, kitömette, és beleírta a Barnaby Rudge című regényébe. Állítólag Edgar Allan Poe – A holló c. versét Grip ihlette.

Charles Dickens és Grip híres írók és kiskedvenceik

Mark Twain

Mark Twain imádta a macskáját. Egyszer azt írta, “Ha az embert lehetne keresztezni a macskával, az az embert javítaná, de a macskát rontaná”. Amikor az egyik cicája (igazából a lányáé volt), Bambino egy nap eltűnt, Twain hirdetést adott fel a New York Americanban, 5 dollárt ajánlva fel a megtalálónak. Szerencsére Bambino felbukkant egy szomszéd udvarán, és hazavitték. (A képen nem Bambino van).

Mark Twain híres írók és kiskedvenceik

Ernest Hemingway

Egyszer Hemingway egy kis hat lábujjú cicát kapott ajándékba, akit Snow White-nak (Hófehérkének) hívtak. Nem sokkal később Hemingway több macskát is örökbefogadott, így még több cica született, amelyeknek körülbelül a fele ugyanolyan genetikai mutációval rendelkezett, mint Snow White. Ezeknek a macskáknak a leszármazottai Hemingway múzeummá alakított házában élnek a floridai Key Westben.

Ernest Hemingway és Snow White híres írók és kiskedvenceik

Agatha Christie

Agatha Christie imádta a kutyákat. Valószínűleg jobban, mint az embereket. Drótszőrű terrierjének, Peternek tulajdonította, hogy segített neki átvészelni a válást Archie Christie-től. Szerint nincs jobb barát egy hűséges kutyánál, ezért létrehozta a “Hűséges Kutya Rendjét”, és minden kutyáját beíratta ebbe a fiktív rendbe. A legnagyobb megtiszteltetés volt, ha egy embert felvett a rendbe, ám ez a kiváltság csak keveseket ért.

híres írók és kiskedvenceik

A híres írók és szeretett háziállataik közötti mély kapcsolatok bepillantást engednek az irodalmi legendák személyes életébe és alkotói folyamataikba. Stephen King corgijától kezdve Gemingway macskájáig ezek az állati társak inspirációt, vigaszt és igaz barátságot nyújtottak és nyújtanak.

Leave a Reply

X