• sarahrobbie@phaedracolt.com
Blog
Júliusi könyvajánló (2023)

Júliusi könyvajánló (2023)

Sajnos júliusban csak egy könyv elolvasására volt időm, de az abszolút megérte. Finlay Donovan a harmadik kötetben is bedobta magát!

Elle Cosimano – Finlay Donovan bedobja magát

“Pasik. Pelusok. És persze pisztolygolyók. Ki mondta, hogy az egyedülálló anyák nem tudnak bulizni?

Finlay Donovan korábban is ült már nyakig a frászban – elvégre egy személyben írónő és a gyerekeit egyedül nevelő anyuka, aki számos hihetetlen oknál fogva különös tehetséggel szed ki bármiből és bárhonnan vérfoltokat -, de ilyennel még neki se volt eddig dolga. Miután bébiszitter-bűntársával, Veróval “véletlenül” legyaláztak egy szalonból “kölcsönvett” luxusautót, miközben Finlay volt férjének életét mentették meg, az orosz maffia gálánsan átvállalja a tartozásukat. És ezzel Finlay a nevezett maffia adósává válik. A börtöncellából is professzionálisan működő maffiavezér, Feliks feladatot ad neki: egy bérgyilkost kell megtalálnia, mielőtt még a rendőrség a nyomára bukkanna. A gond csak az, hogy a bérgyilkos talán maga is rendőr.

Tiszta szerencse, hogy Nick, a dögös zsaru éppen ekkorra időzíti a civilek számára szervezett rendőrakadémiai hetet, így Finlay és Vero itt találja meg az ideális elvonulási lehetőséget Feliks és a vészesen közelgő kéziratleadási határidő kettős nyomása alól. Miközben úgy tesznek, mintha elmerülnének a lőfegyveroktatás és helyszínelési gyakorlatok – no meg a csábító nyomozóval végzett testközeli anyaggyűjtés – szépségeiben, igazából tiszta erőből azon vannak, hogy kiszimatolják, ki is a valódi bűnöző, hogy ezzel megszabaduljanak a maffia szorításából. És közben persze rutinosan kerülik el a rájuk leselkedőket, Vero múltjának felbukkanó árnyait, és birkóznak meg a szülői lét hétköznapi kihívásaival.”

Ismét tökéletes kikapcsolódást nyújtott Finlay Donovan legújabb kalandja. Szuper kis limonádé történet volt így a nyár közepén. Továbbra is Vero a nagy kedvenc, imádom minden megnyilvánulását. A közte és a Finlay közti párbeszédek folyamatos mosolygásra és nevetésre adnak okot. A Finlay és a Nick közti huzavona nekem már kissé túlságosan elnyújtott volt, de a Vero-Javi vonal remek vérfrissítés. A gyerekek pedig irtó aranyosak, vadóc kis színfoltok a könyvben. A nyomozós szál most valahogy kevésbé hozott lázba, de izgi volt a duplacsavar a végén.
Kicsit meglepődtem, hogy lesz negyedik kötet, de örülök neki, és várom már! A szívemhez nőttek a karakterek. 🙂

Ha inkább a vámpíros romantikus-fantasy történetek is érdekelnek, olvass bele a Phaedra Colt sorozat első kötetébe, a Repugnóba!

Leave a Reply

X