• sarahrobbie@phaedracolt.com
Blog
Karaktertípusok a Repugnóban

Karaktertípusok a Repugnóban

Mint minden fantasy regényben, a Repugnóban is eltérő karaktertípusok vannak.

Phaedra – A főhős karaktertípus. Ő a központi szereplő és a mesélő is egyben. Az ő szemszögéből követhetjük végig az eseményeket, és az ő személyiség fejlődését (vagy inkább változását) követhetjük nyomon.

William – Phaedra szerelme. A köztük lévő kapcsolat okozza a konfliktusok nagy százalékát. Onnantól kezdve, hogy megismerik egymást, a főhős cselekedeteit a Will iránti (aktuális) érzései motiválják.

Blaise – A segítő. Ugyan ő csak a regény végéhez közel tűnik fel a színen, hatalmas hatása van a főhősre. Bár nem ugyanazok a célok vezérlik őket, a legfontosabb pillanatokban ott van Phaedra számára, segít neki, támogatja, megvédi. Nélküle a főhős nem érné el a célját.

Diana – A bizalmas. Ő a főhős legjobb barátnője, akihez bármikor fordulhat tanácsért, aki sosem szépíti a dolgokat, hanem tükröt tart a számára, ezzel is segítve őt.

Yong – A mentor. Ő tréningeli, oktatja a főhőst, hogy megvédje, sokszor saját magától.

Kyla and Miyako – Az ellenség. Különböző érdek vezérli őket, de mindkettőjük célja ellentétes a főhős érdekeivel. Phaedra nem keresi velük a konfliktust, ők azok, akik igen. Phaedra is lehetne a protagonista mellett antagonista is, hisz sokszor ő önmaga legnagyobb ellensége.

Henry – A kontagonista karaktertípus (jobb fordítást nem találtam rá). Nem mondható el róla egyértelműen, hogy jó vagy rossz. Sőt! Azonban végül az érdekei mindig ellentések a főhősével, és ezért megpróbálja őt eltéríteni a céljaitól.

Hát így. Ők a fő karaktertípusok a Repugnóban. 🙂
És hogy személyesen ki a kedvencem? Lehet, meglepő lesz, de nem Phaedra.

types of characters in REPUGNO

Nekem személy szerint Blaise az abszolút kedvencem, mert bátor, vicces, minden helyzetben laza és önmagát adja. és a második kötetben még több szerep jut a számára! <3 🙂

Leave a Reply

X