• sarahrobbie@phaedracolt.com
Blog
Miért nem látszódnak a vámpírok a tükörben?

Miért nem látszódnak a vámpírok a tükörben?

Mindenki tudja, hogy a vámpírok nem látják a tükörképüket, de tudod, hogy miért? Lehet, hogy a legendák mögött több igazság van, mint eredetileg gondoltuk.

A tükör felépítése

A mítosz szerint a vámpírok nem képesek a tükörképüket látni a tükrökben, és meglepő módon ennek az az oka, hogy a tükröket a 19. században vékony ezüstréteggel vonták be, amelyről úgy tartják, hogy az egyik legtisztább fém, és tökéletesen alkalmas a vérfarkasok és vérszipolyok elriasztására. Ez az egyszerű ezüstréteg volt az, ami megakadályozta, hogy a vámpírok Bram Stoker Drakula című művének idején a tükörben lássák önmagukat.

Manapság ez már nem így lenne, mert a tükröket újonnan alumíniummal vonják be. Sajna most már a vámpírokat nem lehetne tükörrel lebuktatni.

A lélek kérdése

Egy másik magyarázat arra, hogy miért nem látszanak a vámpírok a tükörben, az az, hogy nincs lelkük. Vagy valami más olyan elemük hiányzik, amely tükröződne. A tükörben való megjelenés hiánya ezért arra utal, hogy a vámpírok nem rendelkeznek az élő emberek tulajdonságaival vagy nem tartoznak az élők közösségébe.

Nekem mindig fura volt, hogy a vámpírok nem látszódnak a tükörben, így a Phaedra Colt könyvekben sincs szó ilyenről. Ha le akarunk leplezni egy vérszívót, a friss vér a legjobb csali.
Csak legyen nálunk egy karó a farzsebben a biztonság kedvéért… xD

Leave a Reply

X