• sarahrobbie@phaedracolt.com
Blog
Az 5 legjobb vámpíros film

Az 5 legjobb vámpíros film

Ezek a vámpíros filmek a személyes kedvenceim, és valószínűleg valamilyen szinten formálták a nézeteimet az éjszaka teremtményeivel kapcsolatban, illetve motiváltak, hogy írjam meg a saját történetemet.

A kárhozottak királynője (2002)

Szerintem ezután a film után szerettem bele véglegesen a vámpírokba. Nem emlékszem, hány éves voltam, amikor először láttam a Kárhozottak királynőjét, de mély nyomot hagyott bennem. Szexi, megigéző, sötét, az összes zene rohadt jó benne, a mai napig hallgatom őket! És persze könnyű volt együttéreznem a főhős emberrel, Jesse-vel (Marguerite Moreau) aki belezúgott a titokzatos, jóképű vámpírba, Lestatba (Stuart Townsend).

Underworld (2003)

Ez az izgalmas vámpíros film több szempontból is fontos számomra. Elég fiatal voltam, amikor először láttam az Underworldöt, és Selene (Kate Beckinsale) a példaképemmé vált: először is szexi, erős, félelmet nem ismerő, badass női vámpír, aki végre nem egy irritáló picsa. Másodszor, rettegek a vérfarkasoktól, és ezek a vérdögök kikészítenek! Ja, és persze imádom benne a ruhákat, a film hangulatát, menő, hogy Budapesten forgatták, és hogy szerepel benne egy magyar színésznő, Görög Zita.
A második és a harmadik rész is jó lett szerintem, ami utána jön viszont inkább hagyjuk…

Bram Stoker Dracula (1992)

Ez volt életemben a legeslegelső vámpíros film, amit láttam, ezért nekem ő a klasszikus Drakula. Remek szereplőgárda, és lehet, hogy régi film, de bármikor látom, libabőrözök tőle.

Interjú a vámpírral (1994)

Tudom, még egy vámpíros film Anne Rice regénye alapján, de mit tehetek? Anne egy kivételesen zseniális írőnő (volt)! A történet magával ragadó, a színészi gárda ismét egy csoda, bármikor meg tudom nézni ezt a filmet!

Penge (1998)

Egy magányos farkas bőrben, nem a szavak embere, félig ember-félig vámpír. Blade minden kétséget kizáróna egy cool karakter! Mint ahogy az Underwolrd is, ez a film is tele van akcióval. Perelj be, de én a többi Penge filmet is szerettem. 😀

Írd meg kommentben, neked melyik vámpíros filmek a kedvenceid!
A kedvenc vámpíros sorozataimról itt olvashatsz.

X