• sarahrobbie@phaedracolt.com
Blog
Az 5 legjobb vámpíros sorozat

Az 5 legjobb vámpíros sorozat

Minden egy sorozattal kezdődött… 13 éves lehettem, amikor az első vámpíros TV sorozatot nézni kezdtem. Érdekes és lenyűgöző teremtményeknek találtam a vérszívókat. Azóta már számtalan vámpíros sorozatot láttam, és most szeretném veled megosztani az 5 kedvencemet.

Buffy a vámpírvadász (1997–2003)

Pontosan! A sorozat, ami megváltoztatta az életemet, természetesen a Buffy volt! Buffy Summers évekig volt (ne vicceljünk, a mai napig az :D) a példaképem. Okos, erős, gyönyörű, vicces, igazi hős aki mindig a szeretteit (és a világot) helyezi a saját érdekei elé. Évekig kívántam, bár én is A Kiválasztott lehetnék, és az ágyam mellett mindig volt karó és kereszt is. Tudom, gyerekes, de jobb félni, mint megijedni! 😀 Meg persze csak gyerek voltam. Mindegy, a lényeg, hogy ez a sorozat hatalmas mérföldkő volt az életemben.

Vámpírnaplók (2009-2017)

Röviden? Damon. Bővebben? Damon és Klaus. Oké, viccet félretéve, a Vámpínaplók tele van szép emberekkel, király ruhákkal, karakterekkel, akiket imádhatsz, utálhatsz, akikhez kötődhetsz, a történet izgi, és valami mindig történik minden epizódban. Az Originals kb. ugyanez, imádtam, a végét leszámítva.

Hemlock Grove (2013-2015)

Sötét, hátborzongató, véres. Elkezdtem nézni a Hemlock Grove-ot, és nem bírtam abbahagyni, a képernyő elé ragasztott. Egedi hangulata van, dermesztő története, é benne van két kedvenc színészem: Famke Janssen and Bill Skarsgård. Csodálatos színészek!

True Blood (2008-2014)

Egy sorozat egy másik Skarsgårddal, tudomm, igen, Alexander alias Eric Northman volt az egyik ok, ami miatt a True Bloodot néztem, de tuti, hogy ezzel nem vagyok egyedül! Emellett persze a történet is egyedi, izgalmas, a karakterek nagyrészét bírtam, bár nem mind, pláne Sookie idegesített sokszor. Viszont a főcímdala (Jace Everett – Bad things) mindent visz!

Vámpír akták (2007)

A Vámpír Akták egy kellemes, limonádé sori, tökéletes egy hosszú, fárasztó nap végén, mert nem kell sokat gondolkozni, az összes karakter szerethető, van benne akció, szerelem, ez egy tipik “egyszer jó megnézni”. Nekem azért többször is. 😀

+1 Odaát

Valaha volt legjobb sorozat!!! Tudom, nem egy tipikus és csak vámpírokról szóló sorozat, de a Winchesterek mindennel (is) harcolnak ebben a sorozatban, amitől valaha féltél gyerekkorodban! A történet kibebaszottul zseniális, sokszor vicces, folyamatosan ijesztő, a dialógusok elképesztően jól megírtak, a 15 évad során a karakterek a harmadik családommá váltak. Valaha volt legjobb sorozat! Az Odaátról egy könyvet tele tudnék áradozni, ezért inkább most leállok. 😀

Az 5 kedvenc vámpíros filmemről itt olvashatsz!
Kommentben pedig írd meg, neked melyik a kedvenc vámpíros sorozatod!

Leave a Reply

X